Traduceri chineza romana

Biroul nostru de traduceri va poate oferi traduceri chineza romana sau traduceri romana chineza. Daca aveti nevoie de traduceri chineza romana autorizate, legalizate sau apostilate, atunci ne puteti contacta.

Veti primi traduceri chineza romana sau romana chineza realizate de un traducator chineza cu experienta. Astfel, traducerea pe care o ridicati va fi exact ceea ce asteptati.

Traducatorii nostri autorizati de catre Ministerul de Justitie din Romania traduc texte si documente de orice dificultate din/catre chineza. 

Oferim si servicii de interpretariat, daca aveti nevoie de interpret chineza.

Cu echipa noastra de interpreti si traducatori calificati si cu experienta, suntem capabili sa raspundem cu promptitudine si exactitate nevoilor dumneavoastra. Acordam o atentie deosebita furnizarii serviciilor de calitate si va oferim traduceri chineza romana la preturi competitive.

Alfabetul modern al limbii chineze

Spre sfarsitul secolului 20 devenise clar faptul ca sistemul de scriere mult prea incarcat (cu zeci de mii de logograme) reprezenta un obstacol in calea progresului. Dorinta de a crea un nou sistem de scriere era stimulata si de necesitatea de a dezvolta o limba scrisa a carei gramatica si al carei vocabular sa corespunda limbii chineze moderne. Chinezii si-au simplificat considerabil sistemul de scriere, ceea ce a inlesnit alfabetizarea populatiei. Caracterele traditionale mai sunt totusi folosite in Taiwan si Hong Kong.

In mod traditional, in limba chineza textul este scris in coloane, fiind citit de la dreapta la stanga si de sus in jos. Alfabetul chinez reprezinta un element unificator in contextul nenumaratelor dialecte vorbite pe teritoriul Chinei. De exemplu, daca un anumit cuvant poate fi pronuntat diferit in diferite idiomuri, atunci forma sa scrisa ramane aceeasi. Limba vorbita s-a schimbat nespus de mult de-a lungul secolelor, insa grafia chineza a ramas mai degraba neschimbata inca din Antichitate.

Sistemul modern de scriere al chinezilor se numeste Lis Shun si a devenit foarte popular datorita grafiei simplificate.